Rakennuspalvelu Joni Pietarinen Rakennuspalvelu Joni Pietarinen Facebookissa!

RPJP:n kuukausiblogi / tammikuu 2018

Tekstit: Pauliina Manninen

» Paluu blogin pääsivulle

Tammikuu, se hiljaisin kuukausi, vai oliko?

– Ei ollut ainakaan meillä. Paljon mahtui, paljon tehtiin ja se on kyllä aina ihan positiivista.

 

Ihan ensimmäiseksi: tervetuloa lukemaan meidän kuukausiblogin ihka ensimmäistä postausta! Kuukausiblogin tarkoitus on avata hieman tarkemmin mitä meidän jokainen kuukausi pitää milloinkin sisällään. Postaukset julkaistaan joka kuun vaihteessa.

Julkaisut sisältävät kuulumisten lisäksi milloin mitäkin: kuvia, videoita, arvontoja ja mitä ikinä keksitäänkin! Tietysti jos jollakulla on mielessä jotain, mistä haluaisit meidän kirjoittavan/kertovan, niin rohkeasti yhteyttä vaan, kaikki ideat otetaan vastaan! Sähköposti toimisto(a)rpjp.fi on aina avoinna ideoille!

Siispä kysymykseen mitä meidän tammikuu piti sisällään – vastaus siihen alkaa tästä!

Suomen Yrittäjien puheenjohtajan vierailu

Suomen Yrittäjät, puheenjohtaja Mikael Pentikäinen vierailulla yrityksessämme!

Tammikuun alkupuolella Kangasniemellä vieraili Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja mekin saimme hänet sekä hänen seurueensa vieraaksemme tänne meidän hallille.

Joni kertoi ja esitteli yritystämme laajalti mitä teemme ja missä, mitkä ovat meidän vahvuuksia sekä arvoja yritystoiminnassa ja työn tekemisessä. Moniahan se saattaa ihmetyttää miksi rakennusliike järjestää mm. erilaisia tapahtumia (esim. Hyvän Mielen Tapahtuma) ja on muutenkin monessa toiminnassa mukana. Katsotaan jos Joni joku kerta avaisi ajatuksiaan tänne blogin puolelle tarkemmin, niin saisitte lukea mistä tämä kaikki johtaa juurensa ja mikä innoittaa meitä olemaan monessa mukana.

Vierailun aikana tietokoneen kautta pyöri meidän referenssivideo, jossa näkyi eri kohteita vuosilta 2006-2017. Video on nähtävillä myös meidän YouTube-kanavalla, johon pääset klikkaamalla tästä!

Youtube-kanavalle on tulossa myös jatkossa lisää videoita, joten kannattaa käydä välillä seurailemassa sivuja.

Hallin sosiaali- ja toimistotilojen ehostus

WC- ja suihkutilat

Pitkään on ollut mielessä jatkaa hallimme WC:n remonttia. Nyt aika koitti ja saatiin WC:n sekä suihkutilan remontti jatkumaan. Tai lähinnä aloitettua, hallin WC on ollut aika pitkään jo tuollaisenaan, mutta tämän remontin myötä saadaan henkilökunnan käyttöön myös suihku! Harmi on, ettei tullut otettua sitä kuuluisaa "ennen-kuvaa", joka tahtoo usein aina unohtua, kuten nytkin. Ohessa kuitenkin muutama kuva WC:stä remontin aikana.

Wc-remontti

WC:n lattia raudoitettu ja seuraavaksi lattian valu.

Wc-remontti

Putkimiestä ja suihkukopin asennusta vaille valmis!

Toimistot

Hallilla meillä on yläkerrassa kaikki toimistotilat. Työpisteitä on kolmelle työntekijälle. Yhdessä huoneessa työskentelee Joni, joka tietenkään ei ole 24/7 paikalla vaan yleensä työmailla ja missä milloinkin, mutta tietyt asiat hän hoitaa kuitenkin toimistossa. Samassa huoneessa työskentelee myös Pauliina, joka on paikalla lähestulkoon jokainen arkipäivä.

RPJP

Toimistohuone nro 1

RPJP

Toimistohuone nro 1

Nyt vuoden vaihteessa aloitimme rakentamaan meille toista toimistohuonetta, koska työntekijämme Risto valmistui Rakennusmestariksi vuoden alusta ja hän aloittaa tekemään meillä rakennuksien suunnitteluja ja piirustuksia, joten toiselle toimistohuoneelle oli tarvetta.

RPJP

Toimistohuone nro 2

Uusi toimistohuone saatiinkin aika nopeasti valmiiksi ja nyt siinä on Ristolla tilaa ja rauhaa työskennellä.

RPJP:n pikkujoulut 2017

Pikkujoulujamme vietimme edellisvuosien tapaan tammikuussa, kun yleensä joulun alusaika tahtoo olla melko kiirettä. Olemme hyväksi havainneet tämän tavan, että järjestämme omat pikkujoulut vasta tammikuun puolella.

Perjantai-aamuna starttasimme hallin pihasta bussin nokan kohti Helsinkiä. Matkalla pysähdyimme syömään ja ostamaan janoisille suun kosteuttajia. Helsinkiin saavuimme hyvissä ajoin ja napattiin sieltä vielä yksi matkustaja porukkaan. Meillä on usein ollut tapana, vaikka pikkujoulut onkin RPJP:n, niin mukaan on yleensä kutsuttu myös entisiä työntekijöitä sekä kavereita, tuttavia, sukulaisia ja ketä milloinkin.

Olympiaterminaalissa vaihdoimme bussin laivaan. Laivalle päästyämme kokoonnuttiin porukalla ja illaksi meille oli varattuna sauna, joten halukkaat lähtivät saunomaan ja sen jälkeen lähdimme viettämään iltaa.

”Hyvin” nukutun yön jälkeen virkeimmät lähtivät käymään maissa kiertelemässä. Pyörähdettiin Tukholman vanhassa kaupungissa ja pysähdyttiin välillä kaupoilla sekä muutamissa pubeissa.

Maista piti kuitenkin olla jo hyvissä ajoin takaisin, koska meille oli varattuna pöydät Grand Buffetista. Sinne lähdettiin koko porukalla nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta ja ennen kaikkea hyvästä seurasta.

Sunnuntaina lähdimme ajoissa ajamaan Kangasniemeä kohti. Muutamia kuvia tuli kotimatkalta otettua, mutta syystä tai toisesta, jätämme ne kuitenkin julkaisematta...

Se niistä pikkujouluista, reissu oli kaikin puolin onnistunut ja paljon hyviä muistoja jäi mieleen! Kiitos vielä kaikille osallistujille ja iso kiitos myös meidän kuskille, tutulle ja turvalliselle Keijolle! Katsotaan mitä ensi vuonna keksitään!

Pienempiä uudistuksia ja hankintoja

Huomasimme tuossa usean työmaan kohdalla, että työmailla erilaisten kuvien, piirustusten ja suunnitelmien tarkastelu on välillä haasteellista, varsinkin jos suunnitelmat muuttuvat useasti. 

Sähköpostin välityksellä kulkee superpaljon kaikenlaisia tiedostoja, jonka aukaiseminen puhelimella onnistuu, mutta on vähän haasteellista pienen näytön takia. Tietokoneenkin raahaaminen työmaalle on vähän turhaa, mikäli työmaan kesto ei ole kovin pitkä.

Päätimme hankkia yritykselle muutamia tablet-tietokoneita. Ne kulkeutuvat kätevästi mukana ja niissä on suuremmat näytöt tiedostojen tarkastelua varten. Hankimme nyt aluksi kaksi tablettia, mikäli ne osoittautuvat hyväksi työmaakäytössä, niin saatamme hankkia niitä lisää.


Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli – ISO peukku!

Kuten olettekin varmaan jo huomanneet, lukeneet tai kuulleet, meillä on läpi talven Kangasniemen Tehomet Areenalla jääkiekkovuoro, jossa pelaamme joka viikko lätkää.

Jääkiekko ei kuitenkaan ole kaikkien työntekijöiden mieleen, joten niille jotka eivät halua osallistua lätkävuorolle, olemme tarjonneet kuvassa näkyviä Smartum liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Se on erittäin hyvä tapa tukea työntekijän liikuntaharrastusta.

Smartum-seteleitä on erilaisia, mutta me päädyimme tähän kulttuuri- ja liikuntaseteliin. Tähän asti työntekijät, jotka käyttävät seteleitä, ovat olleet ainakin tyytyväisiä tarjottavaan etuun ja positiivista palautettakin on tullut.

Mietinnässä meillä on myös kesän ajaksi jokin muu liikunta-aktiviteetti koko porukalle, kun jäähallilla ei ole kesän aikana jäitä ja sen takia ei ole mahdollisuutta jääkiekkoon. Pari vuotta sitten pelattiin porukalla jalkapalloa perjantaisin, mutta aktiviteetti voisi olla vaihtelunvuoksi myös jokin muu. Katsotaan mitä keksitään.

Työmaiden kuulumiset

Pienempiä asennuskeikkoja ja peltihommia teimme useita kuukauden aikana. Tässä kuulumisia kuvien muodossa isommilta työmailta sekä valmistuneilta työmailta.

Autokatos/varastorakennus, Kangasniemi

Autokatoksen/varastorakennuksen teko aloitettiin syksyllä ja työmaa valmistui nyt tammikuun aikana. Ohessa kuvia työmaan alkuvaiheista sekä myös valmiista autokatos/varastorakennuksesta!

Kesämökin laajennus, Hankasalmi

Hankasalmella aloitettiin kesämökin laajennus syksyllä ja osa porukastamme puuhailee sen parissa edelleen. Laajennus on edennyt hyvää vauhtia ja alla näkyy kuva ennen laajennusta sekä työmaan tämänhetkinen tilanne.

Mäntyharjun kirkko, kolmen hirsinurkan saneeraus, Mäntyharju

Mäntyharjun kirkkohan on meille työmaana entuudestaan tuttu, sillä työskentelimme siellä ensimmäisen kerran jo vuosi sitten. Nyt syksyllä aloitimme kirkossa uuden urakan, jossa saneeraamme loput hirsinurkat. Työmaan on arvioitu kestävän kevääseen 2019, joten Kangasniemi-Mäntyharju väli tulee varmasti tutuksi. Alla on pari kuvaa työmaalta.

Kirkon hirret veistettävänä.

Kirkon alla anturamuottien tekoa. Työpiste ei sovi ahtaanpaikankammoiselle.

*BLOGIARVONTA*

Pistetäänpäs pystyyn pieni arvonta ensimmäisen blogikirjoituksen kunniaksi!

Arvontaan voit osallistua Facebook-sivuillamme. Osallistujien kesken arvotaan verkkatakki RPJP:n painatuksilla sekä 30 euron arvoinen lahjakortti Kangasniemen K-Rautaan! Kannattaa osallistua!

» Klikkaa tästä Facebook-sivuillemme!

Kommentoi blogiarvontajulkaisua ja olet mukana arvonnassa! Osallistuaksesi Sinulla tulee olla Facebook-käyttäjätili.

Blogiarvonta suoritetaan 9.2.2018, joten osallistumisaikaa on sinne asti. Arvonnan voittaja julkaistaan meidän fb-sivuilla ja voittajalle ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Oikein paljon onnea arvontaan!

Lopuksi

Tässäpä tämä ensimmäinen kuukausiblogi-kirjoitus. Paljon mahtui touhua ja toimintaa meidän tammikuuhun. Toivottavasti helmikuu tuo tullessaan yhtä paljon meininkiä! Palataanhan täällä blogin puolella seuraavan postauksen parissa helmi-maaliskuun vaihteessa!

Mukavaa ja reipasta helmikuuta jokaiselle!

”yksin ei jaksa, yksin ei tarvitse,
yhdessä voimme, yhdessä teemme”


RPJP

» Paluu blogin pääsivulle